СЕПТЕМВРИ 2017г.

 

Отмина топлото лято и есента лекичко пристъпи и напомни за себе си с пожълтелите листа на дърветата, с голямото разнообразие от плодове и зеленчуци, с леко хладните сутрини и вечери. Дойде и 15 септември – първия учебен ден за 2017/2018 година. Детската градина щедро отвори врати и посрещна малките си възпитаници, пораснали и заредени с много сила и енергия. Слънчевите занимални, украсени и изрисувани от сръчните ръце на учителите бяха огласени от весели детски гласове, смях и закачки.

В традиционният есенен панаир на Бяла Слатина детската градина взе участие с експонат от плодове и зеленчуци, плод на творческото въображение на педагозите.


Детската градина взе участие и в инициативата на общината „Бяла Слатина търси талант”с индивидуално изпълнение на Валентина Димитрова Петринова от Четвърта подготвителна група и  деца от Трета подготвителна група с танц „Аеробика”. Всички участници получиха грамоти за участие и удовлетворение, че бяха малки артисти на голямата сцена.


 

 


На 26 септември се състоя заключителният концерт по проект „От ранно детско развитие към образователна интеграция” в читалище „Развитие – 1892 година” .

Участие взеха танцова формация „Надиграй ме”с ръководител Мариела Цонова, вокална група „Славейче”с ръководител Валери Вълчев, спортен клуб „Бързи, смели, сръчни”с ръководител Галина Георгиева, ателие „Родна реч” с ръководител Виолета Славова.

Танцова формация „Надиграй ме” представи на сцената ромския танц „Прегърни ме”и предизвика бурни овации в присъстващите с атрактивното изпълнение на децата.

Малките спортисти от клуб „Бързи, смели, сръчни” изпълни композиция от общо развиващи упражнения с рингове под музикален съпровод.

Вокална група „Славейче”изпълни песента „Снощи седенки кладохме” с използване на детски музикални инструменти и подходящи движения. Емоционалното изпълнение на малките певци беше възнаградено с бурни ръкопляскания.

Децата от ателие „Родна реч”драматизираха приказката „Ежко Бежко и баба Меца”. Декорите, костюмите и диадемите пренесоха всички присъстващи в чудния свят на приказките. Децата се представиха прекрасно, като изпълниха репликите си като истински артисти и умело боравеха с микрофоните.


На 28.09.2017 г. се състоя заключителната пресконференция на проект „Соколарски вкусотии”на НЧ „Н.Й.Вапцаров”и сдружение „Първи юни”. Детската градина в с. Соколаре, база на ДГ „Незабравка” – Бяла Слатина е партньор по проекта, затова и водещ на събитието беше директора на детската градина Мария Димитрова, а атрактивната Валя от подготвителната група зарадва всички с атрактивното си изпълнение.