юни 2017 Г.


И лятото дойде… Месец юни и първия ден от него отново е специален за децата – това е техния празник. ДГ „Незабравка” подари много усмивки и емоции на децата с участието им в общоградското тържество в центъра на града. Празникът беше съчетан и с поредната инициатива по проект „От ранно детско развитие към образователна интеграция”от Дейност 3 „Празнични събития и съвместни изяви”.Участваха деца от ателие „Изобразително изкуство’ – ДГ база с. Тлачене с ръководител Петя Соколова, които представиха своите творения от рисунки на нестандартни постери – простори, голяма картина „Детство мое” и колажи. Участие взеха и децата от ателие „Приятели на природата” с ръководител Вергиния Иванова. Децата попаднаха в замръзналото кралство с приказни герои и специално построени шатри за различни занимания – децата от ателие „Изобразително изкуство”получиха балони с причудливи форми, които сами връзваха. Малките природолюбители бяха в най – сладката шатра за отпечатък от шоколадови ръчички, които увековечиха на лист с името им. Малките палавници похапнаха сладко и от плодовите шишчета, потопени в шоколад.


На първи юни се състоя и втория благотворителен концерт, организиран от ателие „Сръчковци“ с ръководител Мариета Дамянова, който се състоя в сградата на детската градина.


Хепънингмасово празненство на открито, веселие. Това се случи на организираният хепънинг по проект „От ранно детско развитие към образователна интеграция”по Дейност 3 „Празнични събитив и съвместни изяви”. В него взеха участие всички ателиета, клубове и формации в детската градина и техните ръководители:.

  • Ателие „Изобразително изкуство” – ръководител Петя Соколова. Децата рисуваха на стативи като истински художници, съвместно със своите родители.
  • Ателие „Сръчковци” – ръководител Мариета Дамянова. Децата аранжираха цветя и се запознаха с японското изкуство „Икебана”.

 

  • Ателие „Приятели на природата” – ръководител Вергиния Иванова. Участниците в ателието дефилираха с домашните си любимци.
  • Ателие „Родна реч”- ръководител Виолета Славова. Децата бяха облечени , маскирани с карнавални костюми на пирати, Батмани, принцеси, Червената шапчица , пеперуди. Стефани Валериева и Рая Троянова изпълниха две стихотворения.

 

  • Вокална група „Славейче” – ръководител Валери Вълчев. Малките певци изпълниха песента „Ручейче”в Световния ден на земята.

 

  • Танцова формация „Надиграй ме” – ръководител Мариела Цонова. Танцьорите от ДГ ‘Незабравка” се представиха с два танца – „Рипни, Калинке” и „Катерино, моме”.

 

 

  • Спортен клуб „Бързи, смели, сръчни” с ръководител Галина Георгиева се забавляваха със спортни уреди и пособия на зелената морава.
    Всички деца похапнаха вкусни сандвичи, банани, сокове и разбира се – шоколад.

 


Децата от ателие „Приятели на природата” имаха и специална задача – да посадят 9 храста „Армерия” в опитното поле на ДГ „Незабравка”. Още на следващият ден те го направиха, заедно със своя ръководител Вергиния Иванова

Вижте как!


Радостните изживявания на децата не свършват дотук и отново свързани с проект „От ранно детско развитие към образователна интеграция”, Дейност 3 „Празнични събития и съвместни изяви” – дългоочакваната екскурзия до гр. Плевен. Участници бяха децата от всички 7 ателиета, работещи по проекта от ДГ „Незабравка”и базите в с. Соколаре и с. Тлачене. След приповдигнатото настроение и безаварийно пристигане направихме разходка през центъра на гр. Плевен и първата дестинация беше кукленият театър. Децата влязоха в театрален салон, запознаха се с професията на артиста, като гледаха театралната детска постановка „Ах, този змей”. След много смях и закачки, предизвикани от героите в театъра посетихме Плевенската панорама, уникална и единствена в Европа. Макар и малки децата се докоснаха до миналото и историята на Плевенската епопея, до героизма и патриотизма на хора, дали живота си за свободата на България. И не на последно място се запознаха с изкуството  – огромните картини, пресъздаващи епични боеве, както и декорите, които създават впечатление за реалност в съчетание с правилно осветление.

И накрая всички отдъхнахме в парк „Кайлъка”, където децата обядваха, починаха си сред сенчестите дървета и и лудуваха на воля.Всички се прибраха в гр. Бяла Слатина, заредени с много приятни впечатления, радостни изживявания и удовлетвореност.Екипът на списание „Незабравка“ пожелава на всички читатели – деца, родители и приятели весело и усмихнато лято!

Следващият брой на списанието ще бъде през месец септември!