БРОЙ 3 / март 2018 Г.

 

Дойде и месец март и постави началото на поредица от празници. Разбира се, първа ни навести Баба Марта. Тя беше се подготвила с питка за децата и гостите, мартенички и много настроение. Специален гост на тържеството беше и инж. Иво Цветков – кмет на община Бяла Слатина. Той също зарадва малките палавници от детската градина, както и персонала с мартеници и хубави пожелания. Всички заедно се веселиха, пяха и танцуваха.

3 март е националният празник на България. Велика дата, която е съпроводена от много събития, радост, мъка, а в същото време е и повод за гордост във всеки българин.Децата от 4 подготвителна група бяха подготвили стихове и песни, с които отбелязаха тази велика дата. Български знаменца трептяха в ръцете им при изпълнение на патриотичните песни.

И едва преминали през двата празника се зададе трети – 8 март, международния ден на жената. Във всички групи на ДГ „Незабравка” – основна сграда се проведоха тържества със специални гости – майки и баби.

Първа група „Мечо Пух” с учители Диана Никовска – ст. учител и Наджибе Калеева изненадаха майките със своите изпълнения. Това са най- малките сладури в детската градина, затова педагозите заложиха на много съвместни игри с майките, за да може децата да се чувстват по – спокойни, уверени и щастливи.

Втора група „Пчеличка” със старши учители Галина Георгиева и Яница Бочева предложиха интересен вариант на поздрав към майките. Децата се изявяваха на малки групи при танците, песните и стихчетата за мама. Оригинални изпълнения от децата предизвикаха сълзи на радост в очите на майките, а малките подаръчета от децата бяха поднесени с много любов.

Трета подготвителна група „Смехурани” доказаха, че вече са големи. С много вълнение и старание изпълниха песни, танци и стихове за своите майки и баби. Родителите с умиление гледаха своите пораснали деца и им се радваха от сърце. Учителите на групата Мариета Дамянова и Мариела Цонова се чувстваха радостни, удовлетворени и горди със своите възпитаници.

Четвърта подготвителна група ‘Веселите мечета” със старши учители Вергиния Иванова и Таня Нешкинска са най – големите, нашите бъдещи първокласници. Техните изпълнения доказаха колко много са научили от началото.


На 15.03.2018 год. се проведе вътрешна квалификация с отговорник ст. учител Виолета Славова. Дискусията беше на тема: „Социализацията на децата в условията на разновъзрастова група”.

Разновъзрастова група в с. Тлачене със ст. учител Радка Михайлова и учител Петя Соколова посрещнаха пролетта с много танци, песни, стихове. Те бяха и малки артисти и пресъздадоха хумористична сценка за баба и дядо. Зарадваха родителите си и гостите със специални подаръчета.

В с. Соколаре също посрещнаха Първа пролет с много настроение и усмивки. Ст.учители Виолета Славова и Валери Вълчев бяха подготвили пъстра плетеница от стихове, песни и танци. Родители и гости се насладиха и на драматизацията „Трите пеперудки”, която извежда на преден план добрите взаимоотношения, приятелството и толерантността.

От 23 до 25 март директорът на детската градина Мария Димитрова и г-жа Виолета Славова – старши учител се включиха в обмяна на опит в Румъния. В гр, Синая те посетиха детска градина „Джордже Енеску“, подариха български традиционни дарове на своите румънски колеги. Освен посещението на детската градина се проведе и обучение на тема „Смарт техники за повишаване на работоспособността“. Педагозите на ДГ „Незабравка“ овладяха техники за преодоляване на стреса и напрежението на работното място, които допринасят за повишаване на качеството на работа.

 

Leave a Comment