БРОЙ 3 / МАРТ 2020Г.


ПЕДАГОГИЧЕСКА КВАЛИФИКАЦИЯ НА УЧИТЕЛИ

10 педагози от ДГ“Незабравка“ участваха от 28.02. до 01.03. 2020г. в нестандартно обучение с един квалификационен кредит на тема „Хлебно изкуство. Учене чрез преживяване. Културна антропология. Арттерапия“, организирано от сдружение „Професионален форум за образованието“ с председател Юрий Анджекарски. Ръководител на обучението беше д-р Надежда Савова Григорова – културен антрополог от Университета „Принстън“ – САЩ и основател на международната мрежа „Хлебни къщи“. В хотел „Камена“ – Велинград в приятна и уютна обстановка педагозите от ДГ“Незабравка“ се докоснаха до един оригинален начин за общуване и обучение, наречен „Хлебно изкуство“.  Девизът на хлебните къщи е „Месим, за да се смесим“ – месим, за да бъдем заедно, да се отпуснем, да общуваме, да споделяме опит, да обменяме и създаваме нови идеи.


УЧАСТИЕ НА ДЕЦА ОТ ЧЕТВЪРТА ГРУПА В ОБЩИНСКИ ПРАЗНИК

Баба Марта бързала,
мартенички вързала:
морави, зелени,
бели и червени.

На 02.03. пред ресторант „Малкият Брюксел“ в гр. Бяла Слатина се проведе общински празник по случай пристигането на баба Марта. Всички детски градини участваха в изложба на мартеници, за което получиха грамоти от кмета на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков. Децата от четвърта подготвителна група от ДГ“Незабравка“- гр. Б. Слатина и база с. Тлачене се включиха в празничната програма с песни и танци. Баба Марта раздаде красиви мартеници на всички участници в празника.

КОНКУРС  ЗА СЪВМЕСТНА РИСУНКА НА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ

ДГ“Незабравка“ проведе и тази година традиционния конкурс за съвместна рисунка на деца и родители на тема „Аз обичам мама“. Целта е да се развиват партньрски взаитмоношения между детската градина и семейството за реализиране на образователни цели. В конкурса се включиха 24 деца със своите родители като 12 от тях са от четвърта подготвителна група. Класирането се извърши на база на харесванията на рисунките във ФЕЙСБУК. Ръководството на ДГ“Незабравка“ реши да обяви две първи места в конкурса с награди плюшени мечоци, едно второ място с награда – образователна игра и едно трето място с награда – детска енциклопедия.

 

Печелившите в конкурсът за съвместна рисунка на деца и родители на тема „Аз обичам мама“ са:

Две първи награди:
– Раян Боянов Николов от група „Пчеличка“;
– Айлин Сашева Маринова от група „Смехурани“.
Втора награда печели Галена Енчева Ангелова от група „Пчеличка“;
Трета награда печели Малвина Асенова Асенова от група „Пчеличка“.