БРОЙ 2 / Aприл 2022г.

Националната инициатива „Маратон на четенето“

 

На 14.04.2022г. децата от Четвърта възрастова група за ЗПО „Веселите мечета“, към ДГ „Незабравка“, град Бяла Слатина, заедно със своите учители В.Иванова, Т.Нешкинска и леля Бойка, посетиха библиотеката към Читалище „Развитие“ и се включиха в националната инициатива „Маратон на четенето“. Това е кампания, посветена на Международния ден на детската книга- 2 април и Международния ден на книгата и авторското право- 23 април.

Децата от подготвителна група слушаха с интерес прочетената им приказка, отговаряха на гатанки и изпълниха любими песни и стихотворения. Надяваме се децата да продължат да проявяват интерес към детската литература и да станат редовни читатели в библиотеката.

Това беше един вълнуващ и незабравим ден за нашите бъдещи първокласници от ДГ“Незабравка“, град Бяла Слатина.


Награда от конкурс за детска рисунка на тема “С очите си видях бедата“

 

Повод за гордост. Деца от 4 подготвителна група“веселите мечета към ДГ“Незабравка“, град Бяла Слатина участваха със свои рисунки в Международен конкурс за детска рисунка на тема“С очите си видях бедата“.  Класиран на 3 място с право на участие на национално ниво е Денис Благовестов Ангелов. Лариса Никитина  Мариянова бе удостоена с грамота за участие. Поздравления за децата и техните учители- старши учител Таня Нешкинска и  старши учител Вергиния Иванова. Желаем успех на Денис  и в Националния кръг на конкурса.


НАЦИОНАЛНА ДЕНОНОЩНА И БЕЗПЛАТНА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ
ЗА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С ДЕЦАТА

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

 Най-бързият и удобен начин за получаване на информация или консултиране по различни теми и направления, касаещи децата, както и за подаване на сигнали за дете в риск, който гарантира незабавна реакция от страна на системата за закрила на детето на национално, регионално и местно ниво е Националната телефонна линия за деца 116 111. Тя е денонощна 24/7, безплатна, като на нея квалифицирани психолози с дългогодишен опит консултират и информират деца и възрастни по всички въпроси и теми, свързани с децата, техните права и интереси, и приемат сигнали за деца в риск. Националната телефонна линия за деца 116 111 е създадена за деца, но от нейните възможности в годините много успешно се ползват родители, роднини, професионалисти, физически и юридически лица, които срещат трудности и предизвикателства в общуването с децата, във възпитанието им, обучението и пр.

 


УЧАСТИЕ НА  ДГ „НЕЗАБРАВКА“  В ПРОЛЕТНИЯ  ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК
НА ОБЩИНА  БЯЛА  СЛАТИНА

На 23 април /събота/ по повод Великденските празници община Бяла Слатина организира пролетен празник в „Лесопарка“ за  своите жители и гости. Водещ на събитието беше Цецо от телевизионното предаване „Семейни войни“, а забавленията обхващаха демонстрация на традиционна кухня, кулинарни работилници, песни и танци, състезателни игри, детски кът и др.  ДГ“Незабравка“ се включи във великденската изложба с два експоната – един от основната градина в гр. Бяла Слатина и един от допълнителната база в с. Тлачене. За своето участие детското заведение беше удостоено със специални грамоти от кмета на общината инж. Иво Цветков. На празника присъстваха 7 педагози  от ДГ“Незабравка“. Те се снимаха за спомен със един от бившите възпитаници на детската градина – народния представител Красен Кръстев, както и с кмета на общината инж. Иво Цветков.

Leave a Comment