БРОЙ 9 / СЕПТЕМВРИ 2018 Г.

 

През месец септември, по случай традиционния Белослатински панаир беше подготвена  изложба „Есенна палитра”. Експонатите, направени от плодове, зеленчуци и други природни материали придават колорит, цветност и настроение на площада в центъра на града. Учителите от детската градина проявиха въображение и творчество при направата на есенното пано.


И ето, че отново е есен и всички са в трескава подготовка за първия учебен ден – учители, родители, деца. Началото на учебната година е време на надежди, очаквания, приповдигнато настроение, много усмивки и цветя. Всички очакват този ден с трепет и вълнение, защото детската градина и училището са място за възпитание, обучение, спорт, нови приятели, осмисляне на ежедневието на децата.

Детска градина „Незабравка” откри  новата 2018/2019 год. на двора с тържествен концерт на двора на детската градина. Това беше и изпълнение на дейност №5 по проект „Да сбъднем детските мечти” на програмата за малки проекти „Аз дарявам, за да правя промяната”, администрирана от сдружение „1 юни” и осъществявана с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Събитието се осъществи на двора на детската градина, празнично украсен, цветен и очакващ своите гости – деца, родители, учители. Гост на празника беше г-жа Дарина Кръстева – гл. експерт в Дирекция” Хуманитарни дейности и интеграция” към община Бяла Слатина. Тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков към децата, родителите и персонала на детската градина. Директорът на образователната институция г-жа Мария Димитрова откри новата учебна година с пожелания за успехи, ползотворна работа, сътрудничество и добри партньорски взаимоотношения с родителите. На учителите препоръча търпение, дръзновение, вдъхновение в трудната професия – учител. Плиснатото по традиция менче с вода символично олицетворява израза „по вода да ни върви”.

Прекрасните асистенти на знамето на детската градина го носеха с радост и гордост, както и с огромна отговорност под звуците на нашия химн. Песни, танци, стихотворения огласиха двора и създадоха усещане за ново начало, значимост , уют , за общност. Детското караоке предизвика много радостни емоции, забавление и смях в малчуганите. Изключителен интерес представляваше за тях факта, че ще пеят с микрофони на новата уредба, която беше закупена по проекта „Да сбъднем детските мечти”. Те се превърнаха в малки артисти и певци, които се надпреварваха кой по-напред да участва и да се изяви, въпреки първоначалното смущение и притеснение. Радост, удовлетворение, смях, весело настроение бяха основните чувства, които изпитваха децата.