Май 2016 г.

Чук – чук, яйчице!

Нарисувах ти лице със странички червени,

с очички зелени и с носленце лилаво.

Да ми бъдеш най – здраво!

 

Един от най – светлите християнски празници е Великден. Той е свързан с Христовото Възкресение и се почита не само в България, но и в целия свят. Най- много на този ден се радват, забавляват и веселят децата. На Велики Четвъртък децата от с. Соколаре боядисваха яйца и участваха в празника, организиран от кметството.

Брой 5 / Май 2016г.
Брой 5 / Май 2016г.

Децата получиха подаръци лично от кмета на община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков и госпожа Даниела Нинова – кмет на с. Соколаре. За децата празникът се превърна в едно незабравимо,вълнуващо преживяване, съпроводено с много игри, смях и веселие.

Брой 5 / Май 2016г.

Трети етап от изпълнението на проект „Играя и уча на двора”

На 13.05.2016 г. в ЦДГ „Незабравка” се проведе третият етап по изпълнение на дейностите на проект „Играя и уча на двора” по програма за малки проекти „Участвам – Дарявам – Променям”, администрирана от сдружение „Първи юни” и осъществявана с подкрепата на  фондация „Америка за България”.Фаталният петък, 13 се оказа щастлив, весел и незабравим за децата, педагогическия екип на детската градина и родителите.

Първата дейност беше открита педагогическа ситуация „Числата”, която се проведе на двора, пред образователната игра „ Аз броя” с децата от подготвителна група „Пчеличка” – 6 -7 годишни със старши учител Виолета Славова. Малките математици затвърдиха и разшириха знанията си за числата от 1 до 10 под формата на игри и с активното участие на родителите им.

Работливите „пчелички” за миг се превърнаха в истински художници във втората дейност  на проекта. Те рисуваха на стативи под звуците на знаменитото произведение на Вивалди „Пролет”. Чрез произведенията си изразиха радостта си от игрите и дейностите на обновената детска площадка на тема „Играя и уча на двора”. Най – малките деца от група „Смехурани”заедно със своите родители и учители М.Дамянова и М.Цонова апликираха колективно пано от готово изрязани картинки. В края на дейността беше подредена импровизирана изложба  „Играя и уча на двора”на простор с въженца и щипки .

Последната проектна дейност – спортен празник се осъществи от Втора група „Веселите мечета” и старши учители Вергиния Иванов и Таня Нешкинска и Трета група „Мечо Пух” и учители Наджибе Калеева и старши учител Диана Никовска. Под умелото ръководство на водещата Вергиния Иванова бяха представени двата отбора – в спортни екипи и с емблеми.Истинска изненада за деца и родители внесе появата на Пипи / в ролята влезе младата учителка Наджибе Калеева/.Тя умело се включваше в подвижните и състезателни игри на двата отбора и внасяше много „ цвят” и радостни емоции за децата.Родителите бяха активно включени във всички отборни игри, припомниха си безгрижното детство и участваха с много ентусиазъм и желание. Идеята и целта на проект „Играя и уча на двора” намери своята успешна реализация чрез успешното изпълнение на всички запланувани дейности.

В края на спортният празник г – жа М.Димитрова – директор на детската градина награди малките спортисти с медали от шоколад, а за всички деца бяха закупени лакомства, сокове и сладки със средства от Благотворителния концерт, състоял се на 19.04.2016 г.

Закриване на проект Играя и уча на двора

На 27 май 2016 г. в ЦДГ „Незабравка” се проведе заключителна пресконференция с цел представяне на резултатите от проектните дейности пред широката общественост. Гости на закриването на проекта бяха г-жа Наталия Костадинова – председател на сдружение”Първи юни”и г-н Иван Янков, директори на детски градини,  учители от начални училища, родители и гости.

Беше изготвена презентация и организирана изложба на постери със снимков материал, отразяващ всички проектни дейности. Залата за пресконференцията беше визуализирана с плакати от проект „Играя и уча на двора”по програма за малки проекти „Участвам – Дарявам – Променям”на сдружение „Първи юни” с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”. Най- ценното бяха децата от Подготвителна за училище група „Пчеличка”с ъс ст. учители Г.Георгиева и В.Славова .Те  зарадваха присъстващите с „прясно”измисления химн на детската градина – текст г-жа Даниела Нинова – кмет на с. Соколаре и музика – ст. учител Валери Вълчев. Бъдещите първокласници омагьосаха всички с песен за децата, хорце и прекрасният танц за планетата на децата.

Тържества „Довиждане, детска градина! Здравей,училище!”

На 30.05.2016 год. във филиал с.Соколаре се проведе прощалното тържество на децата, които отиват в първи клас. Те бяха омагьосани и трябваше да преминат с влак, който спираше на спирките – природен свят, математика,български език и забавление.След като показаха колко много знаят феята развали „магията” и с много песни, танци, стихове и малко тъга порасналите палавници се разделиха със своите учители – Валери Вълчев и Радка Михайлова.

В село Тлачене на 31.05.2016 г. госпожа Петя Соколова със сълзи на очите се раздели със своите малки възпитанници, които поемат пътя към родното училище. Децата се надпреварваха,за да покажат колко много знаят за звуковете и буквите, числата и цифрите .Те бяха и малки артисти, драматизираха приказка, казаха последните си стихчета и се разделиха с детската градина.

Децата от Подготвителна група „Пчеличка”/с ъс старши учители Галина Георгиева и Виолета Славова и музикален ръководител Валери Вълчев / за последен път казаха своите стихчета,   изпяха последните си песни, изиграха прощалните си танци. За награда за усърдието и трудолюбието на малките пчелички беше организирано детско шоу с аниматори и специална торта „Довиждане,детска градина”.

Директорът на детската градина Мария Димитрова раздаде на всички деца удостоверения за завършена подготвителна група.

Брой 5 / Май 2016г.Брой 5 / Май 2016г.Брой 5 / Май 2016г.Брой 5 / Май 2016г.Брой 5 / Май 2016г.Брой 5 / Май 2016г.Брой 5 / Май 2016г.Брой 5 / Май 2016г.


 

Leave a Comment