БРОЙ 4 / септември 2022 Г.

 

ИЗЛЕТ КРАЙ ДУНАВА

     Колективът на ДГ“Незабравка“ – гр. Бяла Слатина се зареди с положителна енергия преди откриването на новата учебна година с еднодневен излет край река Дунав. Въпреки лошото време и неприятния дъжд колегите се забавляваха  и се разтовариха психически в приятната атмосфера на мотел „ПАРАДАЙС“ – гр. Оряхово.


ПАНАИРНИ ДНИ

           И тази календарна година ДГ“Незабравка“ – гр. Бяла Слатина се включи в панаирните дни на община Бяла Слатина. Изработени бяха два експоната за изложбата „Есенна палитра“, организирана в лесопарка. Детската градина получи две грамоти за участие в изложбата – една за основната база в гр. Бяла Слатина и една за допълнителната база в с. Тлачене.


ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА 2022-2023 ГОДИНА!

Дали часовникът на Петльо е напред,

та рано вика той от всеки плет,

или избърза Слъчно отзарана

да се покаже румен от Балкана?

 

Дали нощес на всичките деца

пораснаха крилца,

та литнаха

като крилато ято?

Защо ли от прозорци и врати

за поздрав махат майки и бащи?

Защо градът е чист и пременен?

— За първия учебен ден!

 

ЛЕДА МИЛЕВА

 

Педагогическа академия за родители 

Модел за работа със семействата на децата в период на адаптация от семейна среда към средата в детската градина


ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В ДГ“НЕЗАБРАВКА“ – БЯЛА СЛАТИНА

     На 30.09.2022г. децата от ДГ“Незабравка“ – гр.- Бяла Слатина съвместно със своите учители и родители се включиха в кампанията Европейски ден на спорта в училище, организиран в България от сдружение „BG Бъди активен“ като част от Националната кампания NowWeMOVE . Основната цел на събитието е насърчаване на физическата активност на децата и младежите от цяла Европа и популяризиране на физическото възпитание и спорта в учебните заведения като се залага на елемента на забавлението. ДГ“Незабравка“ организира своето мероприятие в двора на детското заведение под мотото „СПОРТ БЕЗ ОТПАДЪЦИ“. Децата от четвърта група участваха в различни подвижни и състезателни игри, чрез  които затвърдиха своите знания за опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъците. Те влязоха в ролята на спортисти, които искат да водят здравословен начин на живот и да развиват качества като физическа активност, креативност, съпричастност, упоритост. Малките спортисти изнесоха и кратка поздравителна програма от песни и стихотворения, посветени на спорта и разделното събиране на отпадъците. На простор между дърветата беше подредена изложба от детски рисунки на тема „Спорт без отпадъци“. Събитието завърши с детска дискотека, изпълнена със забавни танци и веселие, в която се включиха деца, учители, помощник-възпитатели и родители.

Европейският ден на спорта в училище беше отбелязан със същите дейности  и в допълнителната база на ДГ“Незабравка“ в село Тлачене.  Това е една чудесна инициатива, която дава възможност на децата от най-ранна възраст да се включват в различни физически дейности,  изпълнени с позитивни емоции  и да имат екологично отношение към околната среда.