БРОЙ 10 / декемВРИ 2023Г.

ПОЗДРАВ НА ДЕЦАТА ОТ ЧЕТВЪРТА ГРУПА КЪМ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

В ресторант „СКЪТ“ – гр. Бяла Слатина се проведе празник на хората с увреждания по случай международния ден на инвалидите. Гости на събитието бяха народния представител Красен Кръстев, заместник-кмета на община Бяла Слатина – г-жа Боряна Петкова, г-жа Дарина Кръстева – старши експерт в Дирекция „Образование и интеграция“, председателят на клуба на инвалидите – г-н Георги Кръстев. Децата от четвърта група под ръководството на главния учител г-жа Мария Димитрова поздравиха празнуващите с весел танц и коледна песен. Техните изпълнения бяха съпроводени от аплодисментите на присъстващите. Децата в детската градина се учат от своите учители на уважение към по-възрастните и толерантното отношение към различията на другите.


ВЕЧЕР НА ДАРИТЕЛИТЕ
На 04.12.2023г. в кино „Метропол 2“ – гр. Бяла Слатина бяха организирани Коледен базар и концерт по случай „Вечер на дарителите“ от общественият съвет на фонд „Участвам-дарявам-променям“. ДГ „Незабравка“ – гр. Бяла Слатина получи официална покана за събитието. Г-жа Даниела Цветанова – директор на детското заведение и г-жа Вергиния Иванова – старши учител присъстваха на инициативата на Фонда и се насладиха на прекрасния концерт с участието на деца и ученици от общината. За наша радост и гордост ДГ „Незабравка“ – гр. Бяла Слатина получи благодарствена грамота и плакет за принос в развитието на Обществения фонд и програма „Дарителство по ведомост 2023 година“.


Треска за усмивки  –  2023г.

Приключи Националния конкурс за фотография

„Най-усмихнат клас на България 2023 – Бъди промяната,

която искаш да видиш в света!„

 Конкурсът е организиран от Сдружение „УСМИВКА“ Бургас   с подкрепата на Община  Бургас. В него взеха участие и децата от ДГ „Незабравка“ – гр. Бяла Слатина, защото те са усмихнати, лъчезарни и щастливи деца. И не случайно сред 1076 снимки с усмивки, първа група със старши учители Мариета Дамянова и Мариела Цонова и четвърта група с главен учител Мария Димитрова и старши учител Виолета Славова са удостоени с първо място за своето участие в конкурса в категория „най-усмихнатите деца в детската градина“. Те ще получат своите награди на 10 Януари 2024г.

ОТЛИЧЕНИТЕ СНИМКИ:


Усмивката

Една усмивка и цъфнаха бадемите веднага,

засмукаха пчелите розов цвят.

Една усмивка само –

и вече друг е тоя свят.

Една усмивка –

и до болка синьо е небето,

гушат се една във друга планините

и въздухът е опиянен.

Една усмивка –

и не ми трябва нищо друго;

една усмивка стигна,

за да е цялата вселена в мен.

Дора Габе