БРОЙ 10 / ДЕКЕМВРИ 2019 Г.

 


НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО  – /09.-13.12.2019г./

 

ДГ“Незабравка“ – гр. Бяла Слатина и СУ“В. Левски“ – гр. Бяла Слатина се включиха съвместно в националната седмица на четенето.Деца от началния курс на училището заедно със своята учителка Татяна Филиповска посетиха детското заведение и четоха изразително любими приказки пред бъдещите първокласници от подготвителна за училище група „Пчеличка“. Те драматизираха и откъс от приказката „Котаракът в чизми“ на Шарл Перо. Учениците от СУ“В. Левски“ провокираха своите по-малки приятели от детската градина с въпроси, свързани със съдържанието и поуката на прочетените приказки, както и с характеристика на главните герои в тях. Децата от подготвителната група отговориха отлично на зададените въпроси и получиха като награда от училището бонбони.

ПОЗДРАВ ОТ ДЕЦАТА ЗА ХОРАТА ОТ СЕЛО СОКОЛАРЕ   

 

Деца от трета и четвърта група на ДГ“Незабравка“ под ръководството на своите учители г-жа М. Димитрова, г-жа В. Славова, г- Н. Калеева и г-жа Д. Никовска поздравиха с кратка литературно-музикална програма хората от с. Соколаре, които проведоха своя коледен банкет в ресторант „Бар-Лебар“ – гр. Бяла Слатина. Децата пяха, рецитираха и танцуваха под аплодисментите на всички присъстващи. Най-забавен и атрактивен беше руския  танц „Бабушки“ на трета група, който взриви публиката и предизвика бурни овации. Децата получиха за награда от дядо Коледа красиви разноцветни балони и шоколадови джуджета.

 

                   КОЛЕДНИ ТЪРЖЕСТВА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

 

Отново настъпи най-вълнуващия празник за децата – Коледа. Учителите се постараха да организират празнична среда като украсиха с голямо старание и желание всички занимални, коридори и помещения в детското заведение.В централната сграда на ДГ“Незабравка“ в гр. Бяла Слатина проведохме детско музикално шоу с участието на дядо Коледа. Децата от всички групи пяха и танцуваха под ръководството на своите учители пред красивата елха.

 

В базите в с. Соколаре и с. Тлачене коледните тържества се проведоха в детските занимални като децата изнесоха празнични програми пред своите родители. Естествено най-дългоочакваното събитие беше раздаването на подаръците от дядо Коледа.


Направени бяха много снимки, а Коледното тържество в гр. Бяла Слатина беше заснето с камера и качено във виртуалното пространство –  Ю-ТУБ.